Miért keressen fel engem?       

Avagy "gáz"-e párkapcsolati tanácsadásra járni, és ha igen, miért nem ? :)

Külső szem

Vajon miért egy magaslatról nézték a hadvezérek a csata alakulását? Miért nem vetették maguk is bele a harcba magukat mindjárt az első sorban?

Ha maguk is ott küzdöttek volna a harctéren, vajon honnan tudhatták volna, hogy hogy áll a csata kimenetele, és mi legyen a következő lépés a győzelem érdekében? Nyilván való, hogy csak az éppen szembe jövő ellenfélre tudtak volna koncentrálni, elveszve a csata sűrűjében, azt se tudva jóformán, mi zajlik tőlük akár 2-3 méterre...

Sokszor ahhoz, hogy egy problémára megoldást találjunk, elég más szemszögből, messzebbről rátekintenünk, és máris tisztán látszik a megoldás.

Új nézőpont, új ötlet

Előfordult már, hogy egy ismerősével nagyjából ugyanazon két pont között közlekedett, és meglepetten tapasztalta, hogy a másik rendre hamarabb ér célba, mint Ön, amíg ki nem derült, Ő tud egy rövidebb utat?

Ismerős az a kabaré jelenet, mikor egy illető egy fejjel lefelé tartott térképpel próbál eligazodni? Egyszerűen néha csak "meg kell fordítani a térképet a kezünkben", és máris könnyebb célba érni.

Néha elég, ha olyan módszerrel közelítünk egy kérdéshez, ahogyan még nem próbáltuk- talán, mert nem ismerjük.

Én nem vagyok olyan szerencsés, hogy minden tudással a fejemben születtem volna, és minden kérdésre tudnék válaszolni. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Mégis, új dolgok tanulásával egyre többet tudok- és ez nem egyedi és kivételes képességemnek köszönhető, hanem a hajlandóságnak, hogy kérdezzek, tanuljak. Ön hogy áll ezzel?

Nem elég, ha a barátaitól kér tanácsot! De miért?

Röviden azért, mert a barátja/barátnője nem Ön, és a barátja/barátnője házastársa/párja nem az Öné.

Az a ruha ami remekül áll a barátnőjének, nem biztos, hogy Önnek is előnyös, és az a film, ami a barátjának nagyon bejött, lehet, hogy Önnek nem fog tetszeni.

Még ha hasonló problémával is küzdenek, egyáltalán nem biztos, hogy az a megoldás ami nekik működött, az Önöknél is jó lesz! És fordítva, amire nekik nem sikerült megoldást találniuk, arra Önöknek még lehet működő válaszuk, tehát a "nekem se sikerült, ez reménytelen" prognózis nagyon veszélyes lehet!

Óhatatlanul , ha hasonló problémával küzdő barátunknak/barátnőnknek adunk tanácsot voltaképpen magunknak adunk tanácsot- nem neki....

Nem beszélve arról a tényről, hogy a probléma "kibeszélése" stresszoldó, nyugtató hatással van, de ha nem a megfelelő embernek öntjük ki a lelkünket, csak ventilálunk, a probléma nem oldódik meg, de a minket jó értelemben hajtó fájdalmat, gőzt már kifújtuk, nem "lök" már minket a javítani akarás irányába!

Szakértői segítség

Meggyőződésem, hogy ha a legjobb megoldást akarjuk elérni, érdemes megkeresni a téma szakértőjét.

Nem azért, mert magunk nem tudjuk alkalmasint elsajátítani mindazt a tudást, amivel az illető rendelkezik a sok tanulása és alapos felkészülése után- hanem mert időt és energiát spórolunk meg, ha ahelyett, hogy pl. cipésszé képeznénk magunkat és magunknak készítenénk el a cipőnket, egy megbízható helyről vásároljuk meg a lábbelinket.

Ha fáj a fogunk, mert kilyukadt, megtehetjük, hogy magunk tömjük be alufóliával otthon, vagy esetleg a szomszéd Julcsi nénitől érdeklődünk valami házi praktika után- vagy a világhálón kapott tanácsokkal kezeljük a dolgot. De megtehetjük, hogy a fogorvost keressük fel. Bár félelmetesnek tűnik a fogorvosi szék, ha rászánjuk magunkat, hogy felkeressük a fogorvost, sokszor pozitív csalódásban lesz részünk: kedves, fájdalomcsillapítóval dolgozik, és az eredmény magáért beszél. Sőt, ha rendszeresen felkeressük fogaink karbantartása miatt, elérhetjük, hogy ne kelljen nagy fájdalmakkal járó, súlyos problémákkal szembe nézni.

Nincs ez másként a párkapcsolatok terén sem. A párkapcsolati tanácsadó a házasságban, kapcsolatokban felmerülő problémák megoldásában  hatékonyan tud közreműködni. Ha rászánjuk az időnket, energiánkat, pénzünket a jobbításra, az eredmény nem marad el.

FONTOS TUDNI!

Bár szeretném, ha így lenne, de nem vagyok jó tündér, aki varázspálcájával egycsapásra meg tudja javítani bárkinek a kapcsolatát, a felek akarata és aktív részvétele, munkája nélkül!

Én egy közös munkára hívom Önöket, ami nem könnyű, de megéri a fáradságot, mert az eredmény az Önök boldogabb házassága, párkapcsolata!

És végül, miért engem keressen meg?


  • Mert párkapcsolati tanácsadás terén kellő szakértelemmel rendelkezem
  • Mert szívügyem a házasságok, párkapcsolatok segítése, javítása, és mert hiszem, hogy a boldogsághoz vezető út nem kevesek kiváltsága
  • Mert én abban segítek, hogyan maradjon együtt a párjával
  • Mert személyes érintettségem révén van rálátásom a speciális nehézségekkel terhet kapcsolatok kihívásaira is (pl sajátos nevelési igényű gyermeket nevelő párok)
  • Mert tudom miről beszélek: magam is hosszú évek óta házasságban élek ugyanazzal az emberrel, boldogan!
  • Mert amit csinálok, igyekszem a legjobb tudásom szerint csinálni
  • És persze, mert nagyon örülnék, ha engem tisztelne meg a bizalmával :)
kapcsolatjavitas-ertunk!