MAGAMRÓL

.

Gulyásné Molnár Szilvia

 házassági tanácsadó


"Én is írom énekem:
ha már szeretlek téged,
tedd könnyűvé énnekem
ezt a nehéz hűséget."
/ József Attila: Rejtelmek/ 

Konzervatív gondolkodású, keresztény nagycsaládból származom, és magam is ezt az utat viszem tovább: 2003 óta élünk házasságban férjemmel, és négy kisiskolás/óvodás gyermekünkkel éljük meg ennek az életszakasznak minden örömét, kihívását.

Az, hogy az emberekhez van elhívásom, már nagyon korán egyértelmű volt, és minthogy pedagógus dinasztiából jöttem, elsőként a tanítóképző főiskolát, majd nem sokkal ezután a gyógypedagógiai főiskolát is elvégeztem, és évekig dolgoztam gyógypedagógusként nagy elhivatottsággal, szeretettel- nagyon élveztem.

Az élet később úgy hozta, hogy az itt megszerzett tudásomat a magánéletemben is hasznosíthatom, gyarapíthatom gyermekeim révén- így rálátásom van a sajátos nevelési igényű gyermeke(ke)t) nevelő családok nehézségeire is.

A boldog párkapcsolat, boldog házasság felé vezető út keresése igen korán meghatározó lett életemben, erőteljes volt a motivációm, hogy a lehető legtöbbet tudjak meg a mikéntjéről:

Szüleim 25 év házasság után abban az évben váltak el, amikor mi összeházasodtunk a férjemmel... Az élmény nagyon meghatározó volt számomra: az a két, hihetetlenül értékes, nagyszerű ember, akinek hála szeretetben, boldogságban nőhettem fel, egymással nem tudott dűlőre jutni.

Mindent el akartam követni, hogy velünk ez ne fordulhasson elő! Nagyon komolyan készültünk a házasságunkra, és azt hittem , mindent tudunk, és nem érhet meglepetés!

Hát ért. :) Voltak "mélyrepüléseink" nekünk is, és vannak könnyebb és nehezebb pillanatok a mi kapcsolatunkban is- ahogy minden kapcsolatban.

Ezt természetesen nem azért írom le, mert a saját házasságomról szeretnék beszélgetni Önökkel, csak jelezni szeretném, nem egy habos babos tündérmese szereplője vagyok...

Ezzel együtt állíthatom: nagyon boldog házasságban élünk férjemmel- mondhatnám egyre boldogabb, egyre harmonikusabb kapcsolatban, napról napra, mert minden nap teszünk azért, hogy ez így legyen.

A Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet Párkapcsolati tanácsadó, coach, face to face tréner képzését elvégezve úgy érzem teljes egésszé vált a hosszú évek során tartó elméleti és gyakorlati felkészülésem. Ezt  eredményesen, és hatékonyan egészíti ki az Országos Bűnmegelőzési Tanács szervezésében elvégzett Megoldásfókuszú mediáció képzésen szerzett elméleti és gyakorlati tudásom.

Elérkezett az ideje, hogy megosszam az általam felismert, és megélt, megtapasztalt örömhírt mindenkivel, aki nyitott rá:

Létezik a "boldogan éltek, míg meg nem haltak"... és nem csak a kiváltságosoknak !

Különös elhivatottságot érzek személyes indíttatásból azon házaspárok segítésében, akik felekezeti, világnézeti okokból a válást nem tekintik alternatívának, de nagyon szenvednek.

Célom, hogy a hozzám forduló párokkal közösen megtaláljuk a nehézségek, félelmek, fájdalmak, harag és közöny lefelé vivő, romboló spiráljából a kiutat,és a boldog, harmonikus párkapcsolat örömét újra megélhessék egymás mellett!

kapcsolatjavitas-ertunk!