Ön észreveszi, ha válni készül a felesége?

2019.01.08

Szomorú tapasztalatom, hogy azokban az esetekben, ahol a férfi jelentkezik be hozzám tanácsadásra, a kapcsolatról javarészt már csak múltidőben beszélhetünk. Az utolsó utáni percben keresnek meg a legtöbben.

Az esetek nagy részében sajnos a férfiakat hideg zuhanyként éri a hír, hogy a feleségük válni akar!

Egy ideig ugyan szóba hoz bizonyos dolgokat a feleség, nehezményez sok mindent, de ezek nem tűnnek olyan lényegesnek a férfi számára, ezért nem fordít rá megfelelő figyelmet, nem veszi komolyan.  Fel sem merül benne, hogy elveszítheti emiatt a párját!

Egy idő után pedig, ha a felesége felhagy a "nyaggatásával" megörül, hogy lám csak, működik ez a technika, mert már nem panaszkodik az asszony. Úgy érzik, nincs itt semmi probléma, végre a feleség is belátta.

A helyzet azonban egészen más!

A feleség már magában elkezdte érlelgetni a válás gondolatát. Nem kritizál, nem panaszkodik, mert már nem ebben a kapcsolatban gondolkodik. A szekér rúdját már kifelé fordította, ezért lett csönd!

A válás bejelentése után a férfiak jó része megijed, hogy mindent elveszít, ami eddig fontos volt neki, így komoly energiákat fektet a pozitív változtatásba- sajnos azonban túl későn. Ha a feleség már elhatározta magát, nem igen van visszaút.

A férfiak nagy része pedig komolyan gondolja a változást, igen gyakran a következőkben már úgy alakítják az életüket, ahogyan a kudarccal végződött kapcsolatukban várták volna tőlük.

Tehát elmondható, hogy a férfiak komolyan gondolják, hogy megváltoznak, változtatnak a feleségük kedvéért- csak túl későn.
 Ha a feleségnek lenne még türelme, hinne még a kapcsolatukban, ez a válság komoly javulást hozhatna a kapcsolatukban.

Ha tehát azt tapasztalja, hogy  a párja rendre panaszkodik valami miatt, időről időre jelez Ön felé bizonyos problémákat , vegye komolyan, foglalkozzon vele! Nem fog elmúlni magától...

Hasznos lehet ilyenkor párkapcsolati coaching-on, tanácsadáson részt venni. Nem szégyen külső segítséget kérni! Ellenkezőleg! Erre csak a legelkötelezettebbek, legbátrabbak szánják rá magukat, akik valóban tenni akarnak a kapcsolatuk megtartásáért, javításáért

Mindkét fél lehetőséget kap a problémái ismertetésére, a pártatlan, megoldásközpontú, jövőre fókuszáló alkalmakon közösen keressük meg az Önöknek legjobb megoldást! Oldott légkör, elfogulatlan hozzáállás várja Önöket, ahol nem sémákkal, készen kapott válaszokkal fognak találkozni, hanem a problémák hátterére nagyobb rálátást kapnak, aminek birtokában könnyebb lesz megtalálniuk az egymáshoz közelebb vivő utat!

Ne várja meg, amíg túl késő lesz! Lépjen még ma!


kapcsolatjavitas-ertunk!