Mekkora a megcsalás kockázata az Ön kapcsolatában?

2019.09.23

Olyan férfi, aki részt vesz a család életében? Ki meri mutatni az érzéseit? Olyan nő, aki rátermett, átlátja a dolgokat és mindenre van egy használható ötlete?

Azt hiszem sokan vágyakozva tekintenek egy ilyen párra, és nagyon ideálisnak tűnik az a kapcsolat, ahol egy érzelmes férfi vagy egy gyakorlatias nő áll mellettünk. Mondhatjuk úgyis, egy nőies férfi és egy férfias nő.

Ez persze nem azt jelenti, hogy megjelenésükben is az ellenkező nemre hasonlítanak! Korántsem. Többnyire megnyerő férfiakról, és csinos, nőies nőkről van szó. Jóval inkább a belső beállítottságuk teszi őket femininné, vagy maszkulinná.

Egy nagyon ideális felállás, ők az álompár. Azaz, ők lehetnek az álom pár...

Ám a Zöld szemű szörnynek, illetve a csábításnak ők fokozottan kitett pár. Mondhatni, nagyobb a megcsalás kockázata, mint egy más párosnál.

Hogy miért?

Egyfelől azért, mert a nőies férfiak, és a férfias nők is igénylik a saját nemi identitásuk megerősítését, ami ebben a felállásban nem biztos, hogy kielégítő. Ha jön egy lány, aki el van ájulva, hogy mennyire férfias, izmos a mi emberünk, vagy egy fiú kezdi el sustorogni a mi asszonyunk fülébe, hogy nála nőiesebb, szebb, gyengédebb nincs a földön-, nos, bizony nagy kísértés, hogy a saját nemük meg nem élt oldalával is kapcsolatba kerüljenek- egy harmadik fél által...

Másfelől azért, mert mivel nem tipikus pasik, illetve tipikus nők, hanem kicsit másként vannak bekötve a többséghez képest, így sok konfliktushoz vezethet kettejük között, hogy a társuktól a hagyományosnak számító nemi szerepek meglétét várják (férfi legyen a ház ura, tegye oda magát jobban a feladatokban, a nő legyen spontánabb, önfeledtebb, és gyengédebb) sokszor hiába.

Úgy érezhetik hát, hogy nincsenek eléggé elismerve- a pozitív visszajelzés, az elismerő szavak hiánya pedig előbb utóbb aláássa az alapkapcsolatot, és megágyaz egy harmadik félnek...

Mit lehet hát tenni?

Érdemes tisztában lenni, hogy mi az, ami egy esetleges megcsaláshoz vezethet- és ezeket gondosan elkerülni!

A saját igényeinket érdemes tisztázni, tudni, hogy mi az, ami fontos- és esetleg nem kapjuk meg jelenleg a párunktól. Pozitív kommunikációval eredményesen lehet a partnerünk felé közvetíteni a vágyainkat.

A párjuk igényeit is nyitott szívvel és füllel meghallgatni- és törekedni rá, hogy beépítsük azokat a napjainkba.

Saját nemiségünk mind teljesebb megélésére törekedni- a párunk mellet J Manapság már sok lehetőség adódik, lehetnek ilyenek akár a kifejezetten női ill. férfi programok is.

A különbségekre, mint lehetőségekre tekintsünk: tanuljunk egymástól! Az egyikünk lazaságot, a másikunk felelősségvállalást, az egyikünk spontaneitást, a másikunk önfegyelmet...

A fent leírtak bár egyszerűnek hangzanak, sokszor nehezebb megvalósítani, mint gondolnánk, és külső segítség nélkül akaratlanul is fájdalmakat okozó, romboló irányba mehet a dolog. 

Sokat segíthet egy pártatlan külső fél, egy szakember ilyenkor. Keressen meg bátran!

kapcsolatjavitas-ertunk!