Kitalálta magának ezt a hülyeséget, nem értem minek?!

2018.09.13

A párjának új hobbija, érdeklődési köre, elfoglaltsága van, amit Ön nem ért, nem szeret? Úgy érzi feleslegesen pazarolja az idejét, figyelmét párja erre a "hóbortjára" ?

új hobby, amit nem értek
új hobby, amit nem értek

Új dolgok

Előfordul, hogy a párunk elkezd valami olyan elfoglaltságot űzni, vagy olyan könyveket olvasni, ami távol áll az eddig megszokott, közös érdeklődési területtől, életviteltől. Elkezdhet életmódot váltani, vagy templomba járni, ezoterikus könyveket olvasni.

Nem szentelünk neki figyelmet, vagy épp értetlenül állhatunk a dolog előtt, sőt, akár ellenérzéssel is viseltethetünk: "miért kezdi el most ezt a hülyeséget, minek variál?! " Akár a féltékenység is felkelhet bennünk, hogy miért az új hobbijára, barátaira, könyveire szánja az idejét, figyelmét helyettünk.

Ellenérzés, eltávolodás

Sokszor ezt az ellenérzést az újdonságtól való félelem táplálja legbelül. Ijesztő lehet, hogy az ismert, közös utak helyett megjelenik valami új, ismeretlen, ami nem tudjuk hová vezet.

Ez a félelem nem alaptalan, hiszen egymástól el felé is vezethet ez az út, sőt, gyakran, ha megállunk ezen a szinten, egy nap arra ébredünk, hogy a párunk már nem akar úgy élni, mint eddig, és akár már velünk sem akar többé lenni.

Mit lehet ez ellen tenni?

Ezt a fajta - Dr. Mészáros Ádám szavával élve -"elfejlődést" úgy lehet orvosolni, hogy nyitunk a párunk felé. Nekünk Ő fontos, neki pedig ez az új irány, tehát ez az irány nekünk is fontos kell legyen valamennyire. Lehet, hogy nekünk badarságnak tűnik, de neki nem!

Ha a párunkhoz közelebb, és nem távolabb szeretnénk kerülni, érdeklődjünk az új hobbija, érdeklődési területe iránt! Amennyire lehetséges, járjuk együtt ezt az utat vele, de legalábbis kísérjük rajta! Hallgassuk érdeklődéssel, amit megoszt velünk, és próbáljuk ki mi is, amit ő szeret, olvassuk el mi is ami leginkább megfogta, értékeljük az ebben elért eredményeit!

kapcsolatjavitas-ertunk!