Miért nem lesz jobb a Karácsonytól?

2018.12.22

Ideig- óráig, bizonyos cél érdekében félre tudjuk tenni a sértettségünket, fájdalmainkat, neheztelésünket, és azon tudunk fáradozni, hogy szeretetben teljen az a pár nap. Ez lehet akár a Karácsony, lehet a nyaralás, bármi, ami nekünk fontos nagyon, hogy jól teljen.

Sajnos azonban ezen időszak után könnyen előjöhetnek az eddig félretett sérelmek, sőt, kétszeres erővel érnek minket, mert egy pillanatra elhittük, hogy minden rendben lehet köztünk, aztán jön a rideg valóság.

Olykor egyébként pont az ünnepek körül "borul a bili," mert annyi plusz teher, stressz hárulhat ránk, hogy ettől még jobban elmérgesedik a viszony közöttünk, vagy egyfajta kiégéshez vezet a helyzet.

Mit tehetünk ilyenkor?

Ahhoz, hogy a kapcsolatunkban tartós javulás álljon be, mindkét fél részéről szükséges a belefektetett munka, és nem csak kampány jelleggel.

Ha Karácsony alatt jobb volt...

Érdemes megvizsgálni, mi az ami megváltozott, amit jobban csináltunk ezen időszak alatt? Miként lehetne a mindennapokba is beemelni ezeket? Beszélgessünk róla, hogy kinek milyen pluszt adott,amire vágyna rendszeresen.

Ha csak rosszabb lett minden...

Nézzük meg, hogy mi vezetett a helyzet romlásához! Nyíltan, beszéljük meg, mi volt rossz, és hogyan lehetne legközelebb ügyesebben megoldani. Ne féljünk az érzéseinkről őszintén beszélni! 

Ha hiába igyekszünk, nem megy...

Nem szégyen, ha külső segítséget kérünk a kapcsolatunk rendezéséhez. Ez nem azt jelenti, hogy csődöt mondtunk. Épp ellenkezőleg! Nagyon is elismerésre méltó, ha valaki felvállalja, ha neki nem sikerül valami, de a kapcsolata fontosabb a saját büszkeségénél. Tiszteletre méltó ez az elkötelezettség a párkapcsolat javításáért!

Párkapcsolati coaching folyamán együtt vizsgáljuk meg, mi az, ami a kapcsolat megromlásához vezet, és mit lehet tenni ezek elkerülése, feloldása érdekében. Oldott hangulat jellemzi ezeket az üléseket, és a gyakori tévhittel ellentétben, nem az egyik, vagy a másik fél van falhoz állítva, hogy minden miatta alakul úgy, ahogy.

Aki úgy érzi, hogy szeretné konzerválni az ünnepek alatt megteremtett törékeny boldogságot, vagy épp ellenkezőleg, az ünnepek alatt felgyűlt feszültségek elsimítása a célja és hosszútávon is megőrizné/megteremtené a javuló tendenciát a kapcsolatát illetően, arra biztatom, lépjen mielőbb! Minél korábban megkezdjük a munkát, annál könnyebb dolgunk van!

kapcsolatjavitas-ertunk!