3 tipp, amivel azonnal tehet a kapcsolata boldogságáért

2018.10.12

1. Napi tíz perc

Gondolta volna? Már naponta 10 perc idő ráfordítással is sokat javíthat kapcsolatán párjával! Miként lehet 10 perc ilyen hatásos?

3 kapcsolatjavító tipp ami azonnal hat
3 kapcsolatjavító tipp ami azonnal hat

Ennek a 10 percnek a "varázsereje" az odafordulásban, őszinte figyelemben rejlik, illetve az erre való vágyunkban.

Mind vágyunk arra, hogy a párunk szemében fontosak, értékesek legyünk, hogy odafigyeljen ránk, érdeklődést tanúsítson felénk. Nincs ez másként életünk párjával sem.

Szánjunk hát 10 percet naponta a párunkra a következőképpen, és a hatás nem marad el!

- Amikor reggel elbúcsúzunk, adjunk párunknak 3-4 percet a kizárólagos figyelmünkből! Ez azt jelenti, hogy ilyenkor csak rá figyeljük, álljunk meg a kapkodásban kicsit. Nézzünk a szemébe, érdeklődjünk, hogy milyen napja lesz, miként érzi magát, milyen tervei vannak mára.

- 1 percbe belefér, hogy megöleljük, megsimogassuk, vagy megcsókoljuk, mielőtt elválnak útjaink

- Amikor újra találkozunk, szánjunk egymásra 5 percet, hogy érdeklődjünk, milyen volt a napja, hogy van! Ezt persze nem az éppen végzett tevékenységünk mellet, mintegy mellékesen kell megtenni. Az (a legalább) 5 perc kizárólagos figyelem jár a párunknak!

2. Napi egy dolog

Ha gondok terhelnek, ha a mindennapok taposómalmában őrlődünk, könnyebb észrevenni, azt, ami hiányzik, ami nem jó.

De ezen a tendencián módunkban áll változtatni. Rajtunk múlik, mire figyelünk!

Vegyünk észre naponta egy dolgot, amiért a társunkat megdicsérhetjük, elismerhetjük a munkáját!

Ennek egyáltalán nem kell valami extra dolognak lennie! Megcsodálhatjuk a rendet is, amivel minden nap vár, vagy megköszönhetjük, ha az autót lemosta (mint rendszeresen)!

Gyakran ugyanis a párunk mindennapos tevékenységét, amivel hozzájárul az életünk jobbá, kellemesebbé tételéhez, természetesnek vesszük, és csak akkor tűnik fel, ha elmarad. Változtassunk ezen!

3. Engedni

"Vagy igazam van, vagy boldog vagyok" -írja Nagy Zsóka.

Vajon tényleg minden apróságban nekünk kell, hogy igazunk legyen? Vajon az, hogy igazam legyen, vagy úgy történjenek a dolgok, ahogyan szerintem jó, fontosabb annál, hogy béke legyen otthon?

Engedni, nem beleszólni olyan apróságokba, mint hogy hová teregetünk, vagy, hogy melyik végén nyomjuk a fogkrém tubusát nem a gyengeség jele! Ennek az üzenete társunk felé: Bár nem értek egyet azzal, amit/ahogy csinálsz, Te, és a közös boldogságunk messze fontosabb ennél számomra.

kapcsolatjavitas-ertunk!