Javítani akarok! -vagy mégsem?

2018.12.03

De jó lenne, csak hát....

"Jó, jó, tudom, hogy ezt kéne tenni, ez így nagyon szép is lenne, de komolyan azt hiszed, hogy nekem erre van időm/alkalmam/ kedvem/módom..stb.?!"

javítani akarok a kapcsolatomon, de..
javítani akarok a kapcsolatomon, de..

Sokszor találkoztam már ezzel a kifogással, és megmondom őszintén, nem. Nem hiszem.

Hanem tudom. Tudom, hogy mindenkinek arra van ideje, energiája, amire jobban akarja fordítani. Azok, akik azt mondják, "ó, hol van nekem erre idő, lehetőségem stb.?!" valójában azt mondják:" ó, hol érdekel ez engem annyira, hogy felborítsak érte mindent?!" És ha neki nem fontos, én nem tehetek semmit...Sajnos.

Semmit sem érnek ezek a tanácsok!

Magam is gyakran tapasztaltam, hogy ha egy problémát meg akartam oldani, igyekeztem minél többet megtudni róla. Sok házasságjavító cikk, könyv átrágása, párkapcsolati tanácsadás nagyon hasznos - és nagyon haszontalan is lehet.

Ha csak gyűjtöm az információkat arról, hogy mit kellene tenni, de ezzel ki is elégül a javításért tett erőfeszítésem, bizony semmivel nem leszek közelebb a célomhoz. Sőt! Még csalódott is leszek, és meggyőződésemmé válik, hogy mindezek haszontalanok, nem lehet segíteni a mi kapcsolatunkon.

Nem bizony! Így nem. Hiányzom ugyanis belőle én!

Hiába olvasok el akármennyi könyvet, nézek meg akárhány videót, hallgatom meg a legjobb tanácsokat- ha nem fogadom meg, ha nem kezdem el csinálni, változtatni, lépni, mit sem használnak!

Ez nem azt jelenti, hogy ezek a módszerek nem működnek, hanem azt, hogy én nem alkalmazom őket, vagy nem kellő kitartással, és ezért számomra nincs eredménye!

Jó, majd holnaptól...

Rossz hírem van, holnap megint úgy fogjuk érezni, hogy majd holnap...És valójában elfolyik az idő a kezeink közül anélkül, hogy léptünk volna.

"Majd utca sehova se vezet" tartja a közmondás, és milyen igaz! Ha gondja van a párjával, ha javítana kapcsolatán, kezdje el ma, most! Igazából nincs mire várni, magától nem lesz jobb semmi!

kapcsolatjavitas-ertunk!