Írásaim

"Jó, jó, tudom, hogy ezt kéne tenni, ez így nagyon szép is lenne, de komolyan azt hiszed, hogy nekem erre van időm/alkalmam/ kedvem/módom..stb.?!"

Hűtlen volt a párjához, vagy megcsalták, de a kapcsolatuk megtartása mellett döntene? Hogyan lehet helyrehozni a történteket? Ennek a lépéseit vesszük most végig.

Néha eljön az a pillanat, hogy fontolgatni kezdjük: kilépjünk-e a párkapcsolatunkból vagy sem? "Meg lehet ezt a kapcsolatot még menteni?" Kérdezgetjük magunktól, vagy a környezetünktől. Nem könnyű kérdés...

Mindenbe beleszól az anyósa? A párját a szülei irányítják? Ha választani kell, Ön és a családja között, az utóbbi pártját fogja?

Talán sokan ismerjük ezt a klasszikus történetet: Az öreg halász kifog egy aranyhalat, aki három kívánságát teljesíti, ha visszaengedi őt a vízbe. A halász felesége mondja meg, mi legyen a kívánság, de az asszony, akinek semmi sem volt elég, mindig többre vágyik. Így aztán az aranyhal visszaváltoztatja őt is meg a halászt is szegény emberré...

Napjainkban már egyre elterjedtebbek azok a családok, ahol az apának és az anyának is van az előző kapcsolatából gyermeke, és most közösen nevelik (legalább az idő egy részében) a gyermekeket. Lehet ezt jól csinálni, de nagyon sok sérüléssel is járhat, ha két külön családból lesz egy új a szülők szerelme kapcsán.

"Nem érzem, hogy szeretne", "Eltávolodtunk egymástól, kihűlt a kapcsolatunk","Úgy érzem, már nem szeret, és én sem vagyok már biztos magamban" , "Állandóan csak a kritikát kapom, de a szeretetnek semmi jelét"- Ha ilyen és ehhez hasonló érzések kavarognak bennünk a párunkat illetően nem csoda, hogy pocsékul érezzük magunkat a bőrünkben, és kétségbe...

Újrakezdés

2018.10.18

"Ezúttal jobban fog menni! Most minden más lesz!" - Ilyen és ehhez hasonló reményekkel indulunk neki az újrakezdésnek. De vajon tényleg jobban fog sikerülni? Min múlik ez?

kapcsolatjavitas-ertunk!