Írásaim

Ha a kapcsolatunkon dolgozni szeretnénk, hamar eljutunk oda, hogy nekünk is tenni kell a boldogabb kapcsolatért. Önvizsgálatot tartunk, és, megnézzük, mik azok a területek, ahol erősítenünk kell. Hogyan szeressük még jobban a társunkat? Hogyan válhatunk még jobb feleséggé/férjé? Mit tehetnék meg még érte?

Ha valaki nagy levegőt vesz, elmegy párterápiára, párkapcsolati coachingra, az olyan, mint amikor valaki egy elhanyagolt, elvadult kert kitisztításába kezd.

Merj kilépni!

2019.05.13

Többnyire arról írok, hogy miként maradhatunk meg egy kapcsolatban. Nagyon fontosnak találom, hogy segítséget kapjon mindenki, aki a hűséget választja. Ez azonban csak a komolyan elköteleződött kapcsolatokra nézve igaz.

Nehéz kibújni a bőrünkből. Nehéz elvonatkoztatni azoktól a megtapasztalásoktól, amiken mi mentünk keresztül. Mi, vagy a barátaink, barátnőink. Hiszen sokszor ez barát(nő) hasonló nehézségeket él meg, mint mi, és ez nincs másként a párkapcsolat terén szerzett élményekkel sem.

Ha megfájdul a lábunk, természetesnek vesszük, hogy orvoshoz fordulunk vele. Van aki előbb, van aki utóbb, de végül eljutunk valamilyen kezelésre, azt remélve, hogy tud változtatni az állapotunkon, hiszen annak előtte nem fájt. Minél jobban fáj, annál előbb gyógyírt keresünk rá.

"Semmibe vesz, teljesen lesöpri az én álláspontomat" "Hiába mondom neki százszor, nem hajlandó a füle botját se mozdítani" "A társam hihetetlen, mit meg nem enged magának velem szemben!"

Szomorú tapasztalatom, hogy azokban az esetekben, ahol a férfi jelentkezik be hozzám tanácsadásra, a kapcsolatról javarészt már csak múltidőben beszélhetünk. Az utolsó utáni percben keresnek meg a legtöbben.

Ideig- óráig, bizonyos cél érdekében félre tudjuk tenni a sértettségünket, fájdalmainkat, neheztelésünket, és azon tudunk fáradozni, hogy szeretetben teljen az a pár nap. Ez lehet akár a Karácsony, lehet a nyaralás, bármi, ami nekünk fontos nagyon, hogy jól teljen.

Különböző okokból a szexuális élet lankadása, jelentős visszaesése alakulhat ki egy párkapcsolat során. Ha mindkét fél libidója visszaesik, ez nem szokott gondot jelenteni. Azonban gyakran előfordul, hogy az egyik fél gyakrabban bújna az ágyba párjával, míg a másik fél vágya ettől jelentősen elmarad.

kapcsolatjavitas-ertunk!